Amerika’da Staj

Amerika’da Staj İmkanları

Amerika’da staj programına katılarak hem gelecekteki kariyeriniz için başarılı bir yol çizebilir hem de yaşam masraflarınızı kendiniz karşılayarak kendi alanınızda yurt dışında çalışma deneyimi elde edebilirsiniz. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yönetilen bu programda iş becerilerinizi ve İngilizce’nizi geliştirirken ayni zamanda 1200–2500 $ arasında maaş elde edebileceksiniz. Amerika’da maaşlı staj programlarının yanı sıra maaşsız staj programlarımızdan da yararlanabilirsiniz, daha detaylı bilgi için lütfen bize ulaşın!

Amerika’da Maaşlı Staj Alanları

Turizm Otelcilik

Satış ve Pazarlama

İşletme

Mühendislik

Muhasebe / Finans

Information Technology/IT

Medya ve İletişim

Hukuk

Mimarlık

Grafik Tasarım / Moda

İnsan Kaynakları

Halkla İlişkiler

Program Katılım Şartları

  • 22–35 yaş arasında olmak,
  • Staj yapmak istediği alanla ilgili dört yıllık üniversiteden yeni mezun ya da alanı dışında staj isteniyorsa en iki yıllık iş deneyimi sahibi olmak,
  • Turizm alanında staj programı isteniyorsa en az iki yıllık üniversite mezunu ve iş deneyimi sahibi olmak,
  • Upper-intermediate düzeyinde ve yapılacak olan telefon mülakatında sorulacak soruları cevaplayacak kadar İngilizce gereklidir.
PROGRAM ÜCRETLERİ
Süre Ücret
Staj yerinizi kendiniz bulduğunuzda 3-12 Ay $2100
13-18 Ay $2400
Staj yerini bizim bulmamız durumunda 3-12 Ay $3500
13-18 Ay $3800
Turizm Stajı yerini bizim bulmamız durumunda  12 Ay $4000

Program Ücretine Dahil Olanlar

  •  Staj yapılacak iş yerinin ayarlanması
  • Vize için gerekli olan DS-2019 formunun temin edilmesi
  • Sağlık Sigortası
  • Vize danışmanlığı
  • Uygun fiyatlı uçak biletinin sağlanması (ücreti öğrenciye aittir)

Program Ücretine Dahil Olmayanlar

  • Gidiş-Dönüş uçak bileti
  • Hava alanı transferleri
  • Konaklama masrafları
  • Vize başvuru masrafları
  • Pasaport masrafları

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  • İngilizce özgeçmiş (resume)
  • Transkript (İngilizce)
  • İşverene yazılmış İngilizce niyet mektubu (cover letter)
  • 3 referans
  • 3 adet fotoğraf
  • Program başvuru formları
  • Mezun olunan okuldan alınacak diploma belgesi
  • Lacivert Pasaport